Daan Meijers wil met ploeg knallen in Midden-Brabant

meijers_daanJuist omdat de ronde van Midden-Brabant dit jaar bestaat uit vier ronden van elk 43 kilometer, denkt import Dongenaar Daan Meijers dat parkoerskennis geen voordeel heeft. “Na de eerste ronde weet elke renner waar de knelpunten zitten en is het voordeel van thuis rijden niet meer van toepassing. Daarnaast zijn de kasseien na al die jaren voor zo goed als elke deelnemer wel gesneden koek. Op de off-road passage kunnen we echt ons voordeel doen. Maar dat is dan enkel ter voorkoming van een lekke band.”

De 23-jarige Daan is begin dit jaar bij zijn vriendin in Dongen ingetrokken. Hij studeert momenteel SPECO aan de JCU (Johan Cruijff  Universiteit) in Tilburg,  maar tot op heden heeft wielrennen de prioriteit. Op de vraag hoe hij met wielrennen in contact is gekomen, is het antwoord: ”Ik was 6 jaar oud en mijn vader werd destijds gebeld dat er bij TWC Pijnenburg nog een klein fietsje stond en of ik het leuk zou vinden een training mee te komen doen? Hier had ik wel oren naar en zo is het een beetje begonnen.”

Voetbal
Even, maar dan ook maar heel even, heeft Daan naast het wielrennen nog een andere sport gedaan. “Ik ben gaan voetballen en had dat na drie weken al wel weer gezien!” Wielrenner Daan Meijers heeft in zijn juniorentijd diverse keren aan het venster geklopt. “Als junior werd ik in een Spaanse rittenkoers twee keer tweede achter mijn toenmalige ploegmaat Moreno Hofland. Twee weekeinden hierna won ik drie koersen. Mede hierdoor werd ik relatief laat opgenomen bij Parkhotel Valkenburg.”

Nadat hij als eerstejaars belofte in maart al gelijk op de tweede plaats eindigde in de Meeus race, smaakte het koersen naar meer. Tijdens trainingen kan deze jongeling, zoals hij zelf zegt, zeer streng voor zichzelf zijn! “Met periodes train ik wel veel. In andere periodes wordt dat heel erg beperkt. Als ik train, wil ik ook het maximale uit die training halen. Het kan wel eens zijn, dat een training maar twee uur duurt en dat ik daarna helemaal afgedraaid thuis kom.”

Podiumplek
De toekomst blijft voor Daan in een glazenbol kijken. “Gewoon hard blijven werken, mezelf ontwikkelen en dan zien we wel waar het schip strandt. En dan wordt er een prognose voor de Eerste Pinksterdag gevraagd aan de renner uit de opleidingsploeg Belkin- DJR. Het is tenslotte een thuiswedstrijd. “Ik ben van mening dat we zondag als ploeg voor een podiumplek moeten kunnen strijden. Of ik dat ben of een ploegmaat, zal mij een zorg zijn. Eerst maar zorgen dat er daadwerkelijk eentje is die de bloemen op mag gaan halen!”

Author: wbd

Share This Post On