Daan Meijers slim in boeiende Jumbo Ronde Midden-Brabant

Finish_Jumbo_thDaan Meijers heeft zondagmiddag met een verschroeiende eindsprint in een kopgroep van drie de Jumbo Ronde van Midden-Brabant winnend afgesloten. Hij klopte zijn medevluchters Cees Bol en Youri Havik met klein verschil, maar dat was voldoende voor een fraaie overwinning. Op een paar seconden won naamgenoot Jeroen Meijers de sprint van een achtervolgende groep, vlak voor Rabo-ploeggenoot Merijn Korevaar.

De drie vooraan waren twintig kilometer voor de streep uit een kopgroep van zes weggereden. Achter hen waren Coen Vermeltfoort, ploeggenoot van Daan Meijers, en Martijn Tusveld, ploeggenoot van Cees Bol, lange tijd de enige achtervolgers. Vooral de aanwezigheid van Coen Vermeltvoort leidde tot een tactisch steekspel. Daan Meijers reed vooraan niet meer door in de wetenschap dat Vermeltfoort wellicht de snelste man bij de eerste vijf was. Rabo-ploegleider Girscha Niermann gaf vervolgens Martijn Tusveld de opdracht niet meer mee te rijden in de achtervolging.

Resultaat was dat de achtervolgers terugvielen, maar 0ok dat Daan Meijers zich relatief kon sparen voor de eindsprint. En dat bleek net voldoende voor de overwinning, want Cees Bol kwam maar een paar decimeter tekort. Het was hoe dan ook een boeiende ontknoping van een prachtige wielermiddag in en rond Dongen.

Foto Harm Rijswijk

Author: wbd

Share This Post On