Dongen 24 september weer in teken wielrennen

Het Nederlandse wielrennen staat weer op de kaart. We kunnen terugblikken op twee succesvolle wielerronden. Wat vorig jaar net niet lukte, werd dit jaar bekroond met de eindzege in de Giro d’ Italia. Tom Dumoulin werd eindwinnaar en pakte zo definitief de roze trui. Daarnaast werd hij ook nog winnaar van de Binck Bank Tour.

Ook de afgelopen Tour de France is voor het Nederlandse wielrennen heel succesvol afgesloten. Naast de solozege van Bauke Mollema en de sprintzege van Dylan Groenewegen op de Champs d ‘Elysee was de Nederlandse formatie Sunweb een van de meest succesvolle teams. ,,Vier zeges en twee truien. Het kan niet op,” glundert Arthur van Dongen, sinds januari 2016 ploegleider bij Sunweb.

En alsof het nog niet genoeg is pakte de in Dongen wonende Hidde van Veenendaal, de stiefzoon van Van Dongen, nog eens de nationale titel op de weg bij de Nieuwelingen. Beiden zijn zondag 24 september duidelijk aanwezig als de stichting wielerbelang Dongen deze dag de traditionele wielerdag organiseert. De basisschoolleerlingen kunnen dan weer hun krachten tijdens de Dikke Banden Race onderling meten.  Vanaf de eerste schoolweek zullen rond de scholen de inschrijfformulieren uitgereikt worden. Je kunt nu alvast de datum op de kalender schrijven: 24 september. Rond 14.00 uur worden de Dikke Banden Race prijzen uitgereikt en de mountainbike verloot onder de deelnemers.

Ronde van Midden Brabant ( RvMBr.)
Even na het middaguur gaat het grote peloton met beloften om 12.30 uur van start voor de 48e Ronde van Midden Brabant. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent er weer op rond de 150 renners in te kunnen schrijven. Zij rijden drie grote ronden van 41 kilometer, gevolgd door twee plaatselijke ronden van 21 kilometer. Dus vijf keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.

Omnium Nieuwelingen met de Nederlands kampioen
Voor het tweede jaar een omnium koers voor Nieuwelingen, met aan de start de winnaar van vorig jaar en Nederlands Kampioen Hidde van Veenendaal. Deze wedstrijd bestaat uit diverse onderdelen. Gelijk na de start van de RvMBr. vertrekken de Nieuwelingen voor een puntenkoers van 20 ronden. Zij rijden hetzelfde rondje als de jeugd voor de Dikke Bande Race : Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat Wilhelminastraat en de finish in de Tramstraat. Tussen de passages, en na de Dikke Banden Race, volgen nog een Rit in lijn en een tijdrit voor de best geklasseerde renners 11-20 en de renners op plaats 1-10. Na de finish van de RvMBr., gepland rond 16.35 uur, volgen de huldigingen.

Dikke Bandenrace voor de schooljeugd uit de gemeente Dongen
Omstreeks 13.00 uur start de categorie 1(5-6 jaar). Zij rijden twee ronden.
Om 13.35 uur is het aan de categorie 2 (7-8-9 jaar). Zij fietsen 3 ronden, waarna de categorie 3 (10-11-12 jaar) om 13.45 uur de Dikke Banden Race afsluit door 4 ronden te strijden om de eerste plaats. De huldigingen van de schooljeugd, en de verloting van de Moutain Bike, zal direct na de finish van categorie 3 zijn. Ook zullen aan de deelnemers diverse kleinigheden worden overhandigd.

Inschrijven Dikke Banden Race.
De organisatie opent de inschrijvingen direct na de grote schoolvakantie. Van 1 tot 18 september. De basisschoolleerlingen kunnen zich dan via inschrijfformulieren, die straks bij de school worden uitgereikt, aanmelden. Via deze website kun je je nu al inschrijven.

 

 

 

 

Author: Frank Geloven

Share This Post On