Geen Wielerdag Dongen dit jaar

De Stichting Wielerbelang Dongen heeft helaas moeten besluiten om de Wielerdag van Dongen dit jaar niet door te laten gaan. Lange tijd hadden we goede hoop dat zowel de Ronde van Midden-Brabant, Ronde van Dongen als de Dikke Banden Races voor kinderen al dan niet in aangepaste vorm doorgang konden vinden, maar door de aanhoudende coronacrisis zit het er in 2020 niet in. Jammer voor ons als organisatie, maar vooral jammer voor al die wielrenners en kinderen, die aan het einde van het wielerseizoen zo graag naar Dongen komen.

Hoewel er door de veiligheidsregio nog geen definitief besluit is genomen over het afgeven van de benodigde vergunningen voor 27 september konden wij met het oog op die snel naderende datum niet langer meer wachten. Stefan Rosenbrand, voorzitter van de Stichting Wielerbelang Dongen: “Sportevenementen behoorden tot voor kort voor velen tot een buitengewoon prettig tijdverdrijf, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Volkomen normaal om naar een wedstijd te gaan kijken….. Echter op dit moment wordt door regelgeving van hogerhand – welke in veel gevallen volkomen terecht is – de organisatie van dergelijke wedstrijden een ‘mission impossible’.”

Rosenbrand verder: “Helaas hebben we na veel overleg ook ten aanzien van de organisatie van de 51e Ronde van Midden-Brabant editie 2020 moeten besluiten om deze niet te laten doorgaan. Met pijn in het hart, want wat hadden we graag juist in deze tijden een mooie wedstrijd georganiseerd voor u, maar zeker ook voor de wielrenners die toch al een nagenoeg wedstrijdloos seizoen ervaren.”

De organisatie kijkt wel al reikhalzend vooruit naar 2021. “Wij vertrouwen erop, dat we het volgende jaar een spetterende 2021 editie kunnen neerzetten”, verwacht Rosenbrand. En aan de sponsors: “Bedankt voor uw vertrouwen en steun de afgelopen jaren. Graag benaderen we u volgend voorjaar weer voor een nieuwe Ronde.”

Author: Frank Geloven

Share This Post On