Gouden Speld van KNWU voor Wim van Dongen

De Gouden Speld voor ‘onze Wim’

Trots op een mooie onderscheiding

De KNWU heeft zondag 29 september voorafgaand aan de Ronde van Dongen en Ronde van Midden-Brabant Wim van Dongen voor zijn verdiensten voor die wedstrijden en de wielersport beloond met de hoogste onderscheiding van de wielerbond, de gouden speld. Wim was 51 jaar geleden een van de kartrekkers, die het wielrennen in Dongen en omgeving gestalte heeft gegeven. Het begon in 1968 met de Ronde van Dongen en een jaar later de eerste Ronde van Midden Brabant, toen een koers voor junioren.

De eerste 25 jaar was dit de belangrijkste wedstrijd van Nederland voor deze categorie. Tot aan 2002 was Wim actief bestuurslid van de stichting Wielerbelang Dongen. Daarnaast was hij van 1965 – 2006 bestuurslid van De Jonge Renner in Oosterhout. Tot op heden is hij nog steeds lid van De Jonge Renner.

In 1999 heeft de gemeente Dongen de heer Van Dongen Koninklijk onderscheiden. Deze krasse 83-jarige heeft zich intussen teruggetrokken uit de organisatie, maar is als adviseur nog steeds actief binnen de wielersport.

Niet alleen voor Midden Brabant, maar ook voor zijn wielerclub De Jonge Renner. En de afgelopen twee jaren ook voor de Junioren wedstrijd in Kaatsheuvel: De Efteling Ronde van Hil en Moer.

Foto’s Harm Rijswijk

Author: Frank Geloven

Share This Post On