Hoe verliep het in 2013

podium_2013Ronde van Midden Brabant 2013:

Winnaar Brian van Goethem solo naar de finish in de Hoge Ham

(Door Piet Scheepers)

De Ronde van Midden Brabant werd op 18 augustus verreden onder prima weersomstandigheden. Voor de renners misschien te warm, maar dat weerhield het publiek niet om langs het parkoers plaats te gaan nemen. Vooral de Watertorenstraat, voor de renners meer de gevreesde kasseienstrook, was een geliefd plekje.

De koers van 2013 werd gekenmerkt door een lange vlucht van zeven renners. Daaronder twee renners, Sierk Jan de Haan en good-old Jeroen Boelen, van De Jonge Renner. Deze vlucht van de dag bepaalde de wedstrijd.

Met nog 50 kilometer voor de boeg werd het zevental ingerekend door het jagende peloton. Er ontstond hierna een kopgroep van vijftien renners. Met het ingaan van de laatste ronde werd deze hele groep aan flarden gereden. Winnaar Brian van Goethem kwam solo aan. In de sprint om de tweede en derde plaats ging het tussen twee ploeggenoten van het Rabobank Development Team.

Jasper Bovenhuis versloeg zijn ploeggenoot Lars van der Haar, die dus genoegen moest nemen met een derde plaats.

Tijd voor KNWU speaker Johan van der Made om na de finish Van der Haar aan de tand te voelen waarom hij in deze sprint net te kort kwam.

Bekijk HIER de uitslag van 2013