Jasper Bovenhuis wint boeiende klassieker

Jasper Bovenhuis heeft zondag 24 september de 48e Ronde van Midden-Brabant op zijn naam geschreven. De renner van Vlasman Cycling Team was de snelste van een kopgroep van acht renners. Hij verwees Rick Ottema naar de tweede plaats.

Het podium van de 48e Ronde van Midden-Brabant met centraal Jasper Bovenhuis.

Voor de Oosterhoutse wielervereniging De Jonge Renner was de Ronde van Midden-Brabant weer een thuiswedstrijd. Naast Bram de Kort was er een andere Dongenaar waar de aandacht naar uitging. Daan Meijers was de naam. In 2015 schreef hij de Ronde van Midden-Brabant op zijn naam. Hij woont al een tijdje in Dongen en wil dit jaar een punt achter zijn wielerloopbaan zetten. Hoe mooi zou het zijn als hij afscheid kon nemen met nog een keer winst in deze klassieker.

Vanaf de eerste ronde was er een kopgroep van zeventien renners die de koers bepaalde. Onder hen een tweetal renners van De Jonge Renner. Meijers nam na 120 kilometer het initiatief en reed samen met Rick Ottema en Sjors Dekker naar de kopgroep.

Daan Meijers rook in de finale zijn kans. Op de onverharde strook in de Groenstraat probeerde hij weg te komen. Het lukte hem niet. Was de onverharde weg daar dit jaar te strak geëgaliseerd door de gemeente Dongen? Uiteindelijk kwam Daan Meijers in zijn laatste koers als vijfde over de streep in de Tramstraat. Jasper Bovenhuis won de sprint van het groepje met onder anderen Meijers.

Naast zijn studie zal hij in de toekomst weer terug te zien zijn in het peloton om toekomstige jeugdrenners te gaan begeleiden. Zo past het ook in de familie Van Dongen wielerstrategie: Koers = Koers!

Bekijk HIER de volledige uitslag van de Ronde van Midden-Brabant

Foto Harm Rijswijk
Tekst Piet Scheepers

Author: Frank Geloven

Share This Post On