Jumbo legt vrijwilliger Ronde Midden-Brabant in de watten

winkelen_jumboZoals gebruikelijk worden er tijdens de Ronde van Midden Brabant en de Ronde van Dongen vele vrijwilligers ingezet voor uiteenlopende werkzaamheden. Zij zetten zich jaarlijks in om op welke manier dan ook deze wielerdag vlekkeloos te laten verlopen. Dat kan gaan van verkeersregelaar, parkoersopbouwer, chauffeur, hulp in de koers of achter de schermen.

120 vrijwilligers meldden zich dit jaar aan. Dergelijke wedstrijden zijn niet te realiseren zonder sponsoren, ondernemers, bedrijven of instellingen die deze wielerdag ondersteunen. Of dat nu financieel is of in nature, zij moeten het maar willen doen.

Supermarkt Jumbo uit Dongen is al jaren begunstiger en sponsor van de Ronde van Midden Brabant en bood spontaan nog eens 1-minuut gratis winkelen aan. Het bestuur van de stichting Wielerbelang Dongen draaide een lijst van de ruim 120 vrijwilligers uit. Rick Ottema, winnaar van de afgelopen Ronde van Midden Brabant, trok het nummer waarachter de naam van Peter Timmermans uit Raamsdonksveer schuilging.

,,Hij wilde het eerst niet geloven en dacht dat wij een grapje maakten omdat het om 1 minuut gratis winkelen ging bij Jumbo Dongen,” merkte Stefan Rosenbrand op. Hij is de man die de sponsorzaken binnen de stichting behartigt. De gelukkige Peter Timmermans was samen met zijn echtgenote naar Dongen gekomen. ,,Normaal staat tussen Raamsdonk en ’s Gravenmoer onze Kees als verkeersregelaar,” vertelt Timmermans. ,,Hij kon niet, dus is Peter er gaan staan. Als wij 1-minuut uit gewinkeld zijn, brengen we een leuk pakketje naar Kees,” knipoogt de echtgenote van Timmermans.

Onder begeleiding van verschillende Jumbo medewerkers graaide Timermans de producten uit de schappen in zijn wagentje. Uiteindelijk had hij drie Jumbo tassen vol en met een waarde van 178,60 euro. Vanuit het Jumbo management Dongen schonken Jarno Brok en Rosaly Storimans en een extra flesje rode wijn (alcohol is verboden om gratis weg te geven tijdens het 1-minuut gratis winkelen) en een bos bloemen aan mevrouw Timmermans.

Share

Author: wbd

Share This Post On