Max Kroonen wint amusante Ronde van Midden-Brabant

Door Piet Scheepers.

Max Kroonen wint met overmacht in Dongen. (Foto: Harm Rijswijk)

In de voorbeschouwing noemde Arthur van Dongen al een aantal kanshebbers op voor de eindzege in de 53e Ronde van Midden-Brabant. Dat kwam voor een groot deel ook uit. Max Kroonen was de sterkste man na een zeer geanimeerde koers.

28 ploegen, 168 vertrekkers werden tegen de klok van half één weggeschoten voor evenzoveel kilometers rondom Dongen. Daarbij kregen de renners tien keer de Watertorenstraat, oftewel de Kasseienstrook in Dongen, voor hun kiezen. Het weer was prima. Om de koers wat harder te maken, wakkerde het windje gaande de wedstrijd enigszins aan. Het gevolg was dat het veld vanaf de start in verschillende grote groepen uiteenviel.

Na de eerste passage, na om en nabij 40 minuten, was het peloton in vier groepen uiteengevallen. De onderlinge tijdsverschillen lagen tussen de 30 seconden en ruim een minuut. De wind maakte de koers hard waardoor voorin vele wisselingen in de kopgroepen.

Uiteindelijk met nog 75 kilometer te gaan, reed er een kopgroep bestaande uit veertien renners. Onder wie verschillende kanshebbers zoals die in de voorbeschouwing werden aangehaald.

Jan Willem van Schip, Rick Ottema en Coen Vermeltfoort, om er zo maar een paar te noemen. Van de thuisploeg DJR/JEGG was Jasper de Laat de enige aanwezige. Hij moest het opnemen tegen ploegen die met meerdere renners voorin reden. Het waren vooral de mannen VolkerWessels die de vaart erin hielden. Daarbij gesteund door renners van BEAT, DSM, Metec en Allinq.

De latere winnaar Max Kroonen was duidelijk tevreden hoe deze ronde voor hem was geëindigd. “Met drie man van ons tegen acht renners konden wij ons spel spelen.” Eenmaal op de verharde weg en rechtuit richting finish zette winnaar Kroonen nog eenmaal aan. Guillaumme Visser van de BEAT formatie moest in Kroonen zijn meerdere erkennen. Coen Vermeltfoort, de tweede man van VolkerWessel, eindigde als derde.

 

 

Podium. V.l.n.r: Guillaume Visser, Max Kroonen en Coen Vermelfoort Foto: Harm Rijswijk

Uitslag Ronde van Midden-Brabant 168 km:

  1. Max Kroonen (VolkerWessel)., 2. Guillaume Visser (BEAT), 3. Coen Vermeltfoort (VolkerWessel), 4. Johan Dorussen (Food Valley), 5. Matthijs Büchli (BEAT), 6. Frank Aron Ragilo (DSM), 7. Jan Willem van Schip (Abloc), 8. Victor Broex (Metec), 9. Jasper de Laat (JEGG/DJR) 10. Lars Hohmann (Metec). 11. Rick Ottema (Allinq) 12. Martijn Rasenberg (Abloc).

 

 

Author: Frank Geloven

Share This Post On