Nieuwelingen vrezen slecht weer in Dongen

Omnium Nieuwelingen, Dongen 2019

Het Omnium voor nieuwelingen waar de Ronde van Dongen uit bestaat, had vooraf al geen grote deelnemerslijst met 24 inschrijvingen.Bij de start was daar helaas nog maar de helft van over. De andere helft liet vrijwel zeker vanwege de slechts weersomstandigheden verstek gaan. Er werd een puntenkoers over 30 ronden verreden en daarnaast een tijdrit. Tijn Louwers bleek na de twee disciplines de beste.

Slechts 12 deelnemers dus. “Ergens een beetje logisch, gezien het slechte weer. Ouders moeten mee naar zulke wedstrijden om hun zoon of dochter te brengen. En als dan slecht weer wordt voorspeld, dan denk je als ouder wel even na. Zeker na zo’n lang seizoen”, was de conclusie van oud profwielrenner Jeroen Blijlevens, sprinter pur-sang en nu ploegleider bij CCC, de ploeg van Marianne Vos. Al jaren helpt hij waar nodig is deze dag.

De dag begon met een puntenkoers. Dertig ronden te rijden en dan waren er punten te verdienen, gevolgd door een tijdrit over twee ronden. Dat de renners, die niet meer voor een hoge klassering in aanmerking kwamen, weinig of geen zin meer hadden om zich nog eens door een stevige regenbui weer eens door en door nat te laten regenen moeizaam naar de start kwamen, was ergens logisch. Toch werkten zij sportief deze laatste discipline af.

Uitslag: 1. Tijn Louwerse, 2. Vik Smulders, 3. Sven Mulder, 4. Mike Spenkelink, 5. Brent Vos, 6. Leonardo van Driel, 7. Bjorn Vos en 8. Dave Siemons.

Tekst Piet Scheepers | Foto Harm Rijswijk

Author: Frank Geloven

Share This Post On