Open Dongens kampioenschap op de kaart

open_kampioenschap2

Het Open Dongense Kampioenschap voor renners zonder licentie stond dit jaar voor het eerste op het programma. Piet Scheepers sprak na afloop met een van de deelnemers van deze eerste titelstrijd. Sjaan Berende, aannemer en timmerwerken aan de Eindsestraat in Dongen, meldde zich als één van de zestien deelnemers aan voor deze eerste Open Dongense. Hij stapt op de fiets om fit te blijven maar ook omdat hij er veel plezier in heeft.

“Wij moesten zo’n 25 rondjes afleggen. De eerste twee rondjes geneutraliseerd. Daarna namen een achttal renners de vlucht. Ik heb dat twee rondjes vol kunnen houden en moest toen afhaken,” vertelt de Dongenaar, die vlak na zijn finish een lekke voorband kreeg. Met een ferme lach op zijn gezicht vroeg hij mij of de bezemwagen zijn fiets niet bij hem thuis kon afleveren?

Op de vraag of het parkoers, het rondje in het centrum, wel te doen was antwoordde Sjaan: “Ik vond het een leuke ronde. Wilhelminastraat en Tramstraat zijn straten om door te trekken en in de Julianastraat is het echt technisch rijden.”

Als het aan Sjaan Berende ligt, komt er weer een volgend jaar. “Je moet er wel rekening houden, dat renners die van buiten Dongen komen, hier meerijden om te winnen. Terwijl wij echt voor de lol rijden.”

In ieder geval is de stichting wielerbelang Dongen blij dat ook deze koers weer van de grond komt. In de aanloop naar het volgende jaar wordt nagedacht hoe aan de voorstellen van Sjaan Berende tegemoet kan worden gekomen.
Liefhebbers van kleine korte koersen wordt geadviseerd de website van de stichting Wielerbelang Dongen in de gaten te blijven houden.

Piet Scheepers

Bekijk HIER de foto’s van Harm Rijswijk

Author: wbd

Share This Post On