Ready 2 Race houdt 156 kinderen aan de gang

Suus van der Horst wordt door de rondemiss op haar grote mountainbike getild.

Helaas moest de aangekondigde wedstrijd voor ID-renners afgelast worden vanwege te weinig aanmeldingen en afmeldingen. Dit is een categorie renners met een verstandelijke handicap.

Dus was het na de eerste doorkomst van de grote jongens uit de Ronde van Midden-Brabant aan de kinderen van de bassischolen. Daarvoor hadden zich liefst 156 kinderen aangemeld over vijf categorieën.

Prachtig weer, veel aanhang van opa’s en oma’s, papa’s en mama’s en broertjes en zusjes. Volop ambiance dus! De sfeer en de aanmoedigingen waren tijdens deze jeugdronde overweldigend. Of het nu je eigen kind, kleinkind en een kind van een ander was, de aanmoedigingen waren hartverwarmend.

Zeker in de eerste categorie waar een tweetal kleuters op hun loopfietsje er een triomftocht van maakten. Daarbij gesteund middels aanmoedigingen om door tee gaan van papa of mama.

De daaropvolgende categorieën streden om de hoogste eer. Na afloop was er voor ieder deelnemertje een shirt, een bidon, een medaille als aandenken en een ijsje.

Als klap op de vuurpijl werd er weer een prachtige mountain bike onder de deelnemers verloot. Suus van der Horst werd dit jaar de gelukkige winnares. Jongeling Thor Meijers, zoon van ploegleider Daan Meijers (JEGG/DJR) en Noortje de Kort, won vorig jaar met overmacht bij de loopfietsjes. Dit jaar viel hij net naast het podium eindigde als  4e in categorie 2.

(Dinsdag volgen meer foto’s)

Uitslagen Ready 2 Race:
Categorie 1: 31 deelnemers op hun loopfietsje. 1. Bram Rombouts, 2. Moos Pfrommer en 3. Florian van Dongen. Eerste meisje: Vera Mastenbroek.
Categorie 2: 47 deelnemers. 1. Ties Timmermans, 2. Pepijn Rhee en 3. Anniek van Leer (tevens eerste meisje).
Categorie 3: 43 deelnemers. 1. Max van der Heijden, 2. Tommy Stabel en 3. Hugo Sibma. Eerste meisje: Laxmi Kroot.
Categorie 4: 26 deelnemers. 1. Danny Stabel, 2. Sep Timmermans en 3. Tijs Arts. Eerste meisje: Luna van Loon.
Categorie 5: Yinthe van de Heuvel (tevens eerste meisje), 2. Joris Vermeulen en 3. Merijn Davidse.

 

Author: Frank Geloven

Share This Post On