Ready2Race daverend succes

Vertederend beeld. De allerkleinsten zijn onderweg voor hun race in categorie 1. Foto: Harm Rijswijk

Jeugd laat zich niet kisten door hevige regenbuien

Door Piet Scheepers.

“Zaterdagmiddag ontvingen we nog een drietal aanmeldingen uit Babyloniënbroek,” vertelt Dikke Banden Race coördinator Sjaak van Wandelen. En laat nu een van de drie in de categorie 3 als eerste over de streep gaan.

Typisch de wielersport, regen of geen regen: koers is koers. Gewoon fietsen of het moet wel heel extreem zijn. Afgelopen zondag hing het ertegenaan. Fikse regenbuien teistereden het publiek. Vooral de ouders, opa’s en oma’s stonden te blauwbekken ergens onder een paraplu of een afdakje om maar niet nat te worden. Op zijn Brabants gezegd: ‘Alles voor het kind!’ Ook wethouders Rene Jansen en Kees de Jong waren getuige van het spektakel van de Dikke Banden Race dat nu door het leven gaat als Jumbo Visma Ready2Race.

Sinds dit jeugdgebeuren nieuwe impulsen heeft gekregen door de inbreng van wielerploeg Jumbo Visma is het mogelijk via internet in te schrijven. Dat heeft de stichting Wielerbelang Dongen gemerkt. “Uit Friesland en Utrecht kwamen er aanmeldingen binnen,” weet secretaris William van Gorkum te vertellen.

Helaas werkte het weer niet mee. Maar dat deerde de deelnemertjes blijkbaar niet. Ongeduldig stonden zij te wachten totdat het hun beurt was om van start te gaan. Nadat de renners van de Ronde van Midden-Brabant voor de tweede keer de finish hadden gepasseerd, was het aan de eerste categorie (2 – 4 jaar!) om met hun loopfietsje een halve ronde, 375 meter, af te gaan leggen. Vanaf de start spurtte Thor Meijers (zoon van wielrenner Daan Meijer en moeder Noortje de Kort) solo over de finish. Vooraf was het speaker Cees Maas die de deelnemertjes opzweepte. Betere doping konden de kids niet hebben. Daarnaast werden de deelnemers enthousiast aangemoedigd door het publiek achter de dranghekken.

Naast de shirts en overige aandenkens en ijsco’s van Smaak konden de kinderen meedoen aan de gratis loterij. Een heuse mountainbike, aangeboden door Wim de Vos, stond na afloop te wachten op de nieuwe eigenaar. De gelukkige was dit jaar Eva Mastenbroek uit de Lage Ham.

Uitslagen.
Categorie 1: Thor Meijers, 2. Gwen Pluijmen (tevens eerste meisje), 3. Dries Jansen.
Categorie 2: Bnaya van Ooijen, 2. Ties Timmermans, 3. Sebas Sprangers. Beste meisje: Aniek van Lier.
Categorie 3: Art Uithoven, 2. Faas van Mook, 3. Sam van Miert. Beste meisje: Bete Andries.
Categorie 4: Jolle van Riel, 2. Joris Verheulen, 3. Sep Timermans. Beste Meisje: Luna van Loon.
Categorie 5: Merijn Davidse, 2. Daan van Tunen, 3. Devon Hensgens. Beste meisje: Senna Pijnenburg.
Loterij Mountainbike: Eva Mastenbroek.

Foto’s Jumbo Visma Ready2Race

Podium categorie 1 – Foto Harm Rijswijk

Podium categorie 3 – Foto: Harm Rijswijk

Podium categorie 5 – Foto: Harm Rijswijk

Podium categorie 2 – Foto Harm Rijswijk

Podium categorie 4 – Foto: Harm Rijswijk

Prijsuitreiking fietsloterij – Foto Harm Rijkswijk

Meer foto’s volgen spoedig. 

Author: Frank Geloven

Share This Post On