Record aantal deelnemers Dikke Banden Race

Dikke Banden Race, Categorie 1

Wat een geluk dat het deze zondag tijdens de Dikke Banden Race voor de schooljeugd droog was. Drie categorieën gingen, tussen de doorkomsten van de Ronde van Midden Brabant, van start. De eerste categorie, 5 en 6 jaar, telde 41 aanmeldingen. Onder toejuichingen van papa ’s en mama ‘s, opa ’s en oma ’s moesten zij twee rondjes afleggen. Ook de tweede categorie (7, 8 en 9 jaar) telde veel deelnemers. 38 jongens en meisjes moesten drie ronden rijden. Ook zij werden luid aangemoedigd en streden om de hoogste eer. Bij de derde groep (10, 11 en 12 jaar) was de animo wat minder. Hier gingen 8 deelnemers weg voor 4 ronden.

Dikke Banden Race, categorie 2

Aan het einde ontvingen alle deelnemers een medaille en de eerste drie per categorie, en het beste meisje, de bloemen plus een beker.

Daarnaast was er voor de winnaar per categorie een wielertrui gesigneerd door of Peter Sagan of Steven Kruijswijk of Bernal of Carapaz. De mountainbike, die onder de kinderen verloot werd, ging naar Semih Celik van de Vlinderboom.

Dikke Banden Race, Categorie 3

Uitslagen. Categorie 1: Nick Kaay, 2. Filip Siudek, 3. Tijs Arts. Beste meisje: Elise van der Leer. Categorie 2: 1. Stijn van Dongen, 2. Davy Siudek en Sanne Brouwer tevens beste meisje. Categorie 3: 1. Loek Graafmans, 2. Heleen de Bie, tevens beste meisje en 3. Nick Welling.

Foto’s Harm Rijswijk

Author: Frank Geloven

Share This Post On