Rick Ottema verdiende winnaar boeiende Ronde van Midden-Brabant

sprint_middenbrabantDe 47e Ronde van Midden-Brabant heeft zondag 25 september een boeiende koers opgeleverd. Al na vijf kilometer ontbrandde de wedstrijd met een aanval van zes renners, onder wie de latere winnaar Rick Ottema.In de finale reed Ottema nog steeds vooraan, zij het in een totaal ander gezelschap. Ondanks een vlucht van dik 180 kilometer was hij nog sterk genoeg om de rappe Jeroen Meijers van winst af te houden (foto Harm Rijswijk).

Zoals gezegd, was Ottema al na vijf kilometer met vijf anderen op avontuur. De zes hielden geen stand. Nog voor de finale sloot een grote groep van meer dan twintig renners aan. Ottema ging vervolgens opnieuw in de aanval, dit keer samen met eliterenner Jeroen Meijers. Een gevaarlijke klant, die specialist is in het aankomen met kleine groepjes.

Het duo werd bij het ingaan van de laatste kilometer achterhaald door drie achtervolgers, onder wie Meijers’ ploegmaat Merijn Korevaar. Korevaar trok de sprint vroeg aan, maar Ottema was ondanks alle vermoeienissen sterk genoeg om de favoriete Jeroen Meijers af te troeven.

Share

Author: wbd

Share This Post On