Ronde Midden-Brabant 18 september

Ronde Midden-Brabant: tien passages Watertorenstraat

Ook Dikke Banden Race schooljeugd op 18 september

Door Piet Scheepers
In afwachting van alle vergunningen is de stichting Wielerbelang Dongen drukdoende om op zondag 18 september weer een ouderwets wielergebeuren weg te zetten in het centrum van Dongen. Start en finish zijn weer gepland bij café d’Ouwe Sok. Om 12.30 uur worden de renners voor de Ronde van Midden-Brabant weggeschoten voor hun wedstrijd over 185 kilometer. Zij zullen start en finish vijf keer passeren en naar verwachting tussen 16.30 en 16.45 uur finishen.

Dikke Banden Race voor de schooljeugd heet nu: Ready2Race!
Als de grote renners gepasseerd zijn, is het aan de toekomstige rennertjes, de leerlingen van de basisscholen. Anders dan andere jaren is de leeftijdscategorie veranderd. Categorie 1 is van 2 – 4 jaar. Zij gaan voor 375 meter op hun loopfietsje of, als kunnen fietsen, op hun eigen fietsje. Het parcours is als volgt: Start: Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Torenstraat en de finish in de Tramstraat. De categorie 1 rijdt een halfrondje (375 meter). Dat wil zeggen dat zij starten in de Torenstraat, het pad in tegenover d’Ouwe Sok.

Dan is het de beurt aan categorie 2: 5 – 6 jaar // 1 ronde – 750m – categorie 3: 7 – 8 jaar // 2 rondes – 1.500m – categorie 4: 9 – 10 jaar // 3 rondes – 2.250m – categorie 5: 11 – 12 jaar // 3 rondes – 2.250m Starttijden (zijn richttijden; ben minimaal 20 minuten voor aanvang aanwezig) – categorie 1: 14.10 uur – categorie 4: 15.20 uur – categorie 2: 14.35 uur – categorie 5: 15.50 uur – categorie 3: 15.00 uur Aansluitend rond 16.15 uur is de prijsuitreiking.

Een racefiets is niet toegestaan en je mag geen licentie hebben!

En dan is het wachten op de prijsuitreiking.

De kinderen krijgen naast een herinneringsshirt ook een ijscobon van SMAAK. Plus een lot waarmee je kans maakt op een mooie prijs: een fiets. Na afloop is er voor de winnaars een echte beker en een winnaarstrui en natuurlijk de huldiging door de ronde-miss. Voor de eerste renster, het meisje dat in iedere categorie als eerste de finish passeert, is er ook een beker. De organisatie leent je een helm, als je die zelf niet hebt, en je krijgt een rugnummer. Om het wachten wat gezelliger te maken gaat de organisatie een springkussen naast d’Ouwe Sok wegzetten.

Hoe kun je inschrijven?

Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt op alle basisscholen in Dongen een Flyer uitgereikt. Daarop staat hoe jij je kunt aanmelden. Inschrijven kan via die Flyer of via de website ready2race.nl of door een e-mail te sturen naar lopen1@home.nl

Inschrijven op 18 september is ook mogelijk, maar niet gegarandeerd. Als de scholen weer begonnen zijn, laten wij weer meer weten over de wielerdag op 18 september.

Author: Frank Geloven

Share This Post On