Prachtige nieuwe finale Ronde Midden-Brabant

onverharde_strook

De nieuwe strook in de Ronde van Midden-Brabant. ‘Stuiteren’ tussen Hoge Dijk en Groenstraat. (Foto: Piet Scheepers)

De Ronde van Midden-Brabant valt dit jaar niet alleen vroeger in het seizoen, 8 juni in plaats van half augustus, maar kent ook een spectaculaire aanpassing van de finale van het parcours. De zware kasseienstrook in de Watertorenstraat is gebleven, maar daarna is nog een zand- en grindpad aan het parcours toegevoegd.

De nieuwe strook is weliswaar ‘slechts’ 350 meter lang, maar ligt twee kilometer voor de finish en lijkt lastig genoeg om een sprint van een grote groep te voorkomen. De renners gaan viermaal over de bijna anderhalve kilometer lange selectieve strook in de finale van kasseien en onverharde strook, maar met name de laatste keer is interessant.

Eerst volgt de in de Nederlandse wielerwereld beruchte kasseienstrook in de Watertorenstraat. Die ligt er slecht bij en dat is voor een wielerkoers smullen geblazen. Twee kilometer verder jaagt de organisatie het peloton tussen de Hoge Dijk en de Groenstraat, tussen Dongen en Oosterhout, over de zandkorrels, kiezels en grind. De Ronde van Midden-Brabant is trots op zijn kwalificatie ‘hel’ vanwege de mooie kasseienstrook, maar daar heeft de organisatie nu ook nog een mini Strade Bianchi aan toegevoegd.

Author: wbd

Share This Post On