Weer prachtige wielerdag in en rond Dongen

Ronde van Midden Brabant, 24 september 2017. Dongen

De stichting Wielerbelang Dongen kan weer terugkijken op een meer dan geslaagde wielerdag 2017. Ruim een half jaar geleden werd de draad weer opgepakt. Welke datum gaan we vastleggen? Het werd dus 24 september, de afsluitingsdag van het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De organisatie koos bewust voor deze dag om vele andere wedstrijden te mijden.

Drie wedstrijden op een dag in Dongen, een klus die de organistoren niet uit de weg gingen. Gesteund door vele vrijwilligers, verkeersregelaars, gemeente Dongen, politie en sponsoren kon afgelopen zondag, vanaf 12.30 uur rondom start en finish bij cafe d ‘Ouwe Sok, het spel beginnen.

In de karavaan weer de gesponsorde auto’s van Renova de MINI en BMW-dealer Midden-Brabant. Voor deze auto’s waren chauffeurs geselecteerd die ervaring hadden in de koers. Onder hen Piet Kuijs, voorheen bondscoach bij de KNWU van de amateurs/beloften en junioren en betrokken bij het jeugdplan van de voormalige Rabobank wielerploeg.

“Ieder jaar krijgen ze het in Dongen toch weer voor elkaar. Sponsoren, vrijwilligers en verkeersregelaars. Mijn petje af voor deze organisatie,” merkte de chauffeur van jurywagen nummer 2 uit Vlijmen op.

Volgend jaar dus de 50e Ronde van Dongen en de 49e Ronde van Midden Brabant. Wie weet wat de stichting Wielerbelang Dongen dan in petto heeft. De kers op de taart zou zijn, in samenwerking met bevriende wielerrondes, een grote nationale wedstrijd naar Dongen te gaan halen. Het is maar hardop denken, maar niets is onmogelijk voor de stichting Wielerbelang Dongen.

Kijk maar naar de Dikke Banden Race voor de schooljeugd tot en met 12 jaar. Daar waar omliggende plaatsen deze wedstrijd moeten inkorten of uitstellen, gaat het in Dongen crescendo. Maar liefst 80 deelnemertjes gingen zondag in deze race van start. Door opa’s en oma ‘s, vaders en moeders, broers en zussen werden zij bij iedere passage luid aangemoedigd. Ronde-miss Brechje Hermans, de dochter van Matthieu, mocht deze dag de renners in de bloemen zetten.

Verslag Ronde Midden-Brabant

Verslag Ronde van Dongen/Omnium Nieuwelingen

Verslag Dikke Banden Races

Foto Harm Rijswijk
Tekst Piet Scheepers

Author: Frank Geloven

Share This Post On