Wel Ronde Midden-Brabant in 2021, geen Ronde van Dongen

De Ronde van Midden-Brabant gaat na een jaar onderbreking door de coronacrisis dit jaar wel door. De kasseienklassieker staat voor 19 september op het programma. Wel is er een aangepast parcours. Zo zijn start en finish dit keer niet in het centrum. Publiek is op die plek ook niet toegestaan. Op andere plekken van het 14,5 kilometer traject in het buitengebied van Dongen en Oosteind mag publiek wel toekijken, zij het met anderhalve meter tussenruimte. Helaas gaat de Ronde van Dongen dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft daarvoor geen vergunning gekregen.

Dat laatste betekent voor het tweede jaar op rij helaas opnieuw geen wedstrijden voor nieuwelingen en ook geen Dikke Banden races. De jongste jeugd zal nog minimaal een jaar op die populaire wedstrijden moeten wachten. “Vooral het afzeggen van die wedstrijden, is met pijn in het hart”, zegt Arthur van Dongen namens de organisatie. “De Dikke Banden Races vormen een evenement waar de jeugd en hun ouders uit Dongen en omstreken altijd met enthousiasme naar uitkijken. Wij begrijpen goed, dat de teleurstelling groot zal zijn, maar het is niet anders. We hebben ons te houden aan de regels en zonder vergunning kan het nu eenmaal niet.”

De organisatie zet nu vol in op de Ronde van Midden-Brabant, één van de aantrekkelijkste klassiekers in het naseizoen. Zij het dat daar ook concessies zijn gedaan. Zo mijdt de wedstrijd dit keer het centrum van Dongen. Het volledige parcours van 14,5 kilometer lengte wat elf keer wordt afgelegd, ligt volledig in het buitengebied van Dongen en Oosteind. Wel is de kasseienstrook opgenomen in de route. Bij start en finish is geen publiek toegestaan met uitzondering van medewerkers van de ploegen en organisatie plus genodigden, mits iedereen zich aan de covid maatregelen houdt. De organisatie is desalniettemin blij dat de wedstrijd doorgang kan vinden. De Ronde van Midden-Brabant geniet bij de ploegen een grote reputatie. Het is nu hopen op goed weer en een knallende koers op zondag 19 september.

 

Author: Frank Geloven

Share This Post On